Home » Praktijk

Praktijk

Mijn naam is Eefje Kern. Werken met kinderen is mijn passie. Het geeft mij enorm veel voldoening als kinderen (en hun ouders) hier de deur uitgaan met wat extra bagage, zodat ze zich beter redden, op school, thuis en/of in een andere omgeving.

De praktijk is sinds juni 2006 gevestigd in Vaals. Na mijn afstuderen aan de Hogeschool zuyd in 2005 ben ik gaan werken in de kinder-ergotherapie. Door het werken met verschillende doelgroepen binnen de kinder-ergotherapie en op verschillende locaties heb ik een ruime ervaring opgedaan in het (ergotherapeutisch) behandelen van kinderen, het begeleiden van ouders en het adviseren van leerkrachten. Daarnaast heb ik, door het doen van verschillende bijscholingen heb ik veel kennis over het werken met kinderen met DCD, schrijfproblemen, leer- en ontwikkelingsstoornissen, sensorische integratie problematiek, autisme spectrum stoornissen, AD(H)D en sociaal-emotionele problemen.

Naast het werken in de praktijk ben ik tevens werkzaam als docent op de opleiding ergotherapie aan de Hogeschool zuyd te Heerlen. Uiteraard ben ik hierdoor goed op de hoogte van de nieuwste behandelinzichten binnen de ergotherapie, en pas deze ook toe.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland (EN) en sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Spreidingsgebied:

Per 1 oktober is, naast de hoofdlocatie in Vaals, ook de locatie Nijswiller geopend. Nijswiller ligt centraal in het heuvelland en is goed bereikbaar voor met name de regio Eys, Simpelveld, Bocholtz, Mechelen, Epen.